Kısa Kısa F1

Kısa Kısa F1

Macaristan GP’den sonra uzun bir aramız var. Köşeyi de boş bırakmaz olmaz tabii. Gözüme çarpan, kulağıma gelen, aklımda kalan, kalbimden geçen birkaç şeyi yazdım. Keyifle okumanızı dilerim…
Fernando Alonso Macaristan GP’den sonra takıma olan tepkisini ilk kez bizlerin de gözü önüne serdi. Ferrari, adını telaffuz etmek istemediğim bir sayı ile (yıllardır) şampiyon olamıyor. Birkaç sezon bu ihtimal oluşmuştu ama bu takımdan ve araçtan çok Alonso’nun çabalarıydı. Ferrari maalesef Alonso gibi bir pilotu, takım olarak destekleyemedi. Her ne kadar Alonso takıma geldiğinde gözümde Ferrari markası güçlüydüyse de artık kalbim Alonso’yu markanın önünde konumlandırıyor. Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo ise her zaman olduğu gibi takımın önceliğine dikkat çekerek Macaristan GP’si sonrasında yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunurken, “Takımdan bazı sürücüler gelir ve gider” demişti. İngiltere GP’sinden sonra Başkan Luca di Montezemolo ile Alonso’nun “sohbet” ettiklerini ve Macaristan GP’ye takımın gergin başladığını ise hepimiz biliyoruz. Alonso’nun takımdan ayrılışı kesinleşmemiş olsa da işin sonu belli. Alonso’nun menajeri Luis Garcia Abad’ın, gelecek sezon Mark Webber’den boşalacak koltuk için Red Bull-Renault Takım Patronu Christian Horner ile görüştüğünü ve neredeyse anlaştığını duymayan kalmadı. Ferrari’nin ise “benim markam eleştirilemez” tutumunun ve Alonso’nun gitmesine izin vermesi durumunun kendisine seyirci kaybettireceği de ayrı bir üzüntü konusu. Transfer kesinleşirse Red Bull’un şampiyon pilotu Sebastian Vettel ise durumdan çok hoşnut olmayacak gibi. Vettel’e bir röportajda sorulan “2014 sezonunda yeni takım arkadaşın kim olabilir?” sorusuna Vettel “Alonso adı geçiyor ama ben Raikkonen’i tercih ederim. Raikkonen pist dışında ve pistte her zaman anlaşılabilir bir pilot. Alonso’ya yeteneklerine saygım var ama Raikkonen’i takım arkadaşım olarak görmek isterim” açıklamasını yapmıştı. Bu cevabının arkasında Raikkonen’in anlaşılır bir pilot olmasından çok Vettel’in karakter yapısından dolayı Alonso ile “anlaşamayacağı” gerçeği yatıyor. Tabii bir ipte iki “cambaz” zor…!
2011 sezonunda F1 Takvimine dahil olan Hindistan GP’sine 1 yıl ara verildi. 2014 yılında takvimde olmayacak olan pist 2015 sezonundaki takvimde görünüyor. Tabii ki şimdilik…
Temmuz ayı sonunda, Rusya GP organizasyonu için ülkenin motor sporları federasyonu RAF FIA’ya pisti son kez kontrol ettirecekti ama RAF Omega ile tam olarak anlaşamadıklarını neden göstererek FIA’dan ek süre istedi ve FIA da bu ek süreyi kabul etti. Ve geçenlerde Sochi pistinin inşası için RAF ve Omega’nın bir anlaşma sağladığı açıklandı. Bu açıklama ile Rusya GP’nin ile ilgili FIA’nın beklentileri karşılanacak gibi görünüyor.
Lewis Hamilton ise bir taraftan Mercedes’i bir taraftan sevgilisini düşünüyor… Hamilton sezonda Vettel’in 48 puan gerisinde. Hungaroring zaferinden aldığı 25 ödül puanıyla şampiyonluk için umutlansa da işi zor. Mercedes takım patronu Ross Brawn ise Hamilton’ın her iki şampiyonayı kazanabileceğini düşünse de yeni lastiklerin araçlarına tam olarak uymadığını dile getirdi ve “Bu yıl üç farklı lastik kullanıldı. Durumu sürekli izliyor ve lastiklerin bize diğer araçlardan daha çok uymasını sağlamaya çalışıyoruz. Silverstone’da lastikleri tam anlamaya başlamıştık ki birden değiştirildi. Macaristan’da lastikleri optimize edebildik ama Spa’da bunu doğru yapabileceğimizden emin değilim. Önceki yarışlarda değişen lastikler sıralamayı biraz değiştirdi ve başlarda lastiklerle uyum sağlayan Force India gibi takımlar ise şimdilerde sorun yaşıyor.” açıklamasını yaptı. Macaristan GP sonrası kendini fiziksel kondisyonu için kampa sokan Hamilton’ın ise kız arkadaşı Scherzinger ile arasındaki sorunları çözmediği ve bundan olumsuz etkilendiği de dedikodular arasında. 1 ay önce Nicole Scherzinger ve Lewis Hamilton ilişkilerini bitirme kararı almıştı. Hungaroring sonrası ilişkisi sorulan Hamilton “Macaristan GP’sindeki birinciliğimi Nicole’a adadım. Hep onu düşünüyordum ve Nicole ile Formula 1 hayatımın iki tamamlayıcı parçası. İlişkimizdeki sorunlardan dolayı acı çekiyorum ama Nicole’ü seviyorum ve bunu atlatacağız.” açıklamasını yapmıştı.

KALUST ŞALCIOĞLU sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et