Milliyet TV – 18 Ocak Sosyorank Köşem…

18 Ocak 2014 - Milliyet TV - Sosyorank2014’te, Facebook ve Twitter Savaşları

Yaklaşık 1,2 milyar kullanıcısı bulunan Facebook, sosyal medya denilince aklımıza ilk gelen markalardan biri. Fakat 2013 yılı Facebook için çok da iyi geçmedi. Hem gençleri cezbedecek bir yenilik çıkaramamış olması hem de Facebook reklamlarının Google Adwords reklamlarından daha pahalı olması Facebook’u kötü etkiledi.

Facebook, bu savaştaki en önemli silahlarından birini geçenlerde kullandı ve kullanışsız olan yazılımını değiştirdi.

Facebook “php” ile geliştirilmiş eski bir alt yapıda “javascript” tabanlı sistemler kullanıyor ve görsel olarak oldukça eski kalıyordu. Genç kullanıcıların Facebook’tan uzaklaşmalarının en önemli nedenlerinden biri buydu. Facebook, geçenlerde günümüzün en popüler alt yapısı olan (Twitter ekibinin geliştirdiği) “Bootstrap framework”ü kullanmaya başladı. Bu alt yapıyı HTML5 ve CSS3 gibi güncel yapılarla besleyerek daha modern bir ara yüze kavuştu.

Bootstrap’ın tüm mobil cihazlara uygun olan yapısıyla akışkan (responsive) olması ise en büyük avantajlarından birisi. İnternet kullanımının yarısından fazlasının mobil cihazlar ile gerçekleştiği günümüze mobil cihazlara uymayan web siteleri, markalara büyük itibar kaybı yaratıyor.

Facebook önemli bir adım attı… Önümüzdeki günlerde yeni özelliklerle kullanıcılarının ilgisini çekemezse özellikle Google+ ve Twitter karşısında işi zor gibi duruyor…

6 – 12 Ocak 2014 Haftası En Başarılı 15 Yapım

Bu hafta televizyon yapımlarını Facebook, Twitter, Instagram ve arama motoru verileri ile değerlendirip, 6 – 12 Ocak haftasındaki dijital medya reytinglerini hesapladık. Aşağıdaki rengârenk grafikte bu sonuçları bulacaksınız.

Beni Affet, Güneşi Beklerken, Kim Milyoner Olmak İster, Aramızda Kalsın, Çocuklar Duymasın ve 3 Adam bu hafta listelerimizde yok. Onların yerine 4. sıradan Kurtlar Vadisi Pusu, 5. sıradan Karagül, 6. sıradan Kaçak, 7. sıradan Muhteşem Yüzyıl, 8. sıradan Arkadaşım Hoş Geldin, 15. sıradan Benim İçin Üzülme Total Reyting listemize giriş yaptı.

Facebook listemizde haftanın en hızlı yükseleni Kaçak, en hızlı düşeni ise Aramızda Kalsın oldu… Geçen hafta Facebook listemizde olmayan Kaçak, bu hafta 1. sırada. Yine geçen hafta Facebook listemizde 5. sırada olan Aramızda Kalsın, bu hafta listemizde yok.

Instagram listemizde haftanın en hızlı yükseleni Muhteşem Yüzyıl, en hızlı düşeni ise Güneşi Beklerken oldu… Geçen hafta Instagram listemizde olmayan Muhteşem Yüzyıl, bu hafta 4. sırada. Yine geçen hafta Instagram listemizde 2. sırada olan Güneşi Beklerken, bu hafta listemizde yok.

Twitter listemizde haftanın en hızlı yükseleni Kurtlar Vadisi Pusu, en hızlı düşeni ise 3 Adam oldu… Geçen hafta Twitter listemizde olmayan Kurtlar Vadisi Pusu, bu hafta 4. sırada. Yine geçen hafta Twitter listemizde 1. sırada olan 3 Adam, bu hafta listemizde yok.

Dijital Medya Total Reyting listemizde haftanın en hızlı yükseleni Kurtlar Vadisi Pusu, en hızlı düşeni ise Güneşi Beklerken oldu… Geçen hafta Total Reyting listemizde olmayan Kurtlar Vadisi Pusu, bu hafta 4. sırada. Yine geçen hafta Total Reyting listemizde 2. sırada olan Güneşi Beklerken, bu hafta listemizde yok.

TOPLAM DEĞERLENDİRME - TOPLAMALI GRAFİKS - SON

6 – 12 Ocak 2014 Facebook’ta Top 15

  1. Kaçak
  2. Med Cezir
  3. Arka Sokaklar
  4. İki Dünya Arasında
  5. Karadayı
  6. Küçük Gelin
  7. Şefkat Tepe
  8. Karagül
  9. Kurtlar Vadisi Pusu
  10. Arkadaşım Hoş Geldin
  11. Zengin Kız Fakir Oğlan
  12. O Ses Türkiye
  13. Muhteşem Yüzyıl
  14. Yetenek Sizsiniz Türkiye
  15. Benim İçin Üzülme

6 – 12 Ocak 2014 Instagram’da Top 15

  1. Med Cezir
  2. Arka Sokaklar
  3. Karadayı
  4. Muhteşem Yüzyıl
  5. Karagül
  6. Kurtlar Vadisi Pusu
  7. Küçük Gelin
  8. Kaçak
  9. Yetenek Sizsiniz Türkiye
  10. O Ses Türkiye
  11. Arkadaşım Hoş Geldin
  12. Şefkat Tepe
  13. Zengin Kız Fakir Oğlan
  14. İki Dünya Arasında
  15. Benim İçin Üzülme

6 – 12 Ocak 2014 Twitter’da Top 15

  1. Med Cezir
  2. Arka Sokaklar
  3. Karadayı
  4. Kurtlar Vadisi Pusu
  5. Arkadaşım Hoş Geldin
  6. Karagül
  7. O Ses Türkiye
  8. Muhteşem Yüzyıl
  9. Küçük Gelin
  10. Yetenek Sizsiniz Türkiye
  11. Şefkat Tepe
  12. Kaçak
  13. Benim İçin Üzülme
  14. Zengin Kız Fakir Oğlan
  15. İki Dünya Arasında

6 – 12 Ocak 2014 TOTAL Reyting’de Top 15

  1. Med Cezir
  2. Arka Sokaklar
  3. Karadayı
  4. Kurtlar Vadisi Pusu
  5. Karagül
  6. Kaçak
  7. Muhteşem Yüzyıl
  8. Arkadaşım Hoş Geldin
  9. Küçük Gelin
  10. O Ses Türkiye
  11. İki Dünya Arasında
  12. Şefkat Tepe
  13. Yetenek Sizsiniz Türkiye
  14. Zengin Kız Fakir Oğlan
  15. Benim İçin Üzülme

KALUST ŞALCIOĞLU sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et